Back to top

Colour of the year
Colour of the year Colour of the year Colour of the year

GOUD
EN
GOUDTINTEN
ZIE JE
OVERAL
IN HET HEDENDAAGS
DESIGN

Colour of the year

Toen we de exacte kleur wilde vastpinnen die het concept Looking Both Ways moest vertegenwoordigen, viel ineens op dat in alle belangrijke trends voor 2016 iets met goud voorkwam. Van de trend Dark & Light, die het gouden uur tussen dag en nacht verbeeldt, tot het goud dat voorkomt in de trend Heritage & Future, zowel in schilderijen van Oude Meesters als in hedendaags design. Uit het brede palet aan geeltinten dat uit de brainstorm naar voren kwam, kozen we precies dat ene geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt. Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. Goud en goudtinten zijn alomtegenwoordig binnen de designwereld. Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. Ons inziens is het een mooie volgende stap, een natuurlijke ontwikkeling vanuit het koperoranje dat in 2015 kleur van het jaar was. Met het kleurpalet dat we eromheen hebben bedacht, is de Kleur van het Jaar 2016 op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel.

Colour of the year evolution
Colour of the year
Colour of the year

BIJPASSENDE PALET
>

F4.67.63
P7.08.76
E8.34.50
G6.04.66
AN.02.76
N0.03.77
E2.17.58
F8.12.71
E1.15.37
E5.09.13

Colour Accuracy Disclaimer

We've made every effort to make the colours on screen as close as possible to the ones you'll use. Unfortunately, we cannot guarantee an exact colour match. Photographs and paint swatch colours will vary depending on your screen settings and resolution.

The site is designed to help you get a better idea of colour scheme ideas but you should always test paint before you commit to a large purchase.

Samples of your products can be mixed to any colour of your choice at your local store or you can order FREE colour swatches of your chosen colours.